«Антігуа Гватемала» – кава індіанців майя

20 марта 2012 года

Золотой дукат

«Антігуа Гватемала» – кава індіанців майя



Упродовж цього тижня у кав’ярні «Золотий дукат» харків’яни знайомляться з всесвітньо відомим сортом кави, що вирощується сучасними індіанцями Гватемали з племен майя-кіче.

Antigua Guatemala – один з найпопулярніших сортів кави у світі. Його смак має яскраво виражений димно-пряний аромат і довгий післясмак справжнього чорного шоколаду.

Каву у цю країну завезли єзуїти у 1750 році. На сьогодні кавові зерна – один з найважливіших експортних товарів для Гватемали. Щорічно ця центрально-американська країна збирає понад 150 тисяч тон кавового врожаю. В 1996 році Гватемала зайняла четверте місце у світі по експорту кави.

Більшу частину кавового врожаю дає південь країни, де на схилах вулканічних гір створені практично ідеальні умови для зростання зерен арабіки. Населення країни, серед якого 40% складають індіанці з племен майя-кіче, активно задіяні в аграрному процесі на кавових плантаціях. 

Сорт «Антігуа Гватемала» ви зможете продегустувати з 19 по 25 березня, а з 10:00 до 16:00 філіжанка еспрессо, рістретто, американо – всього по 5 грн!


 
ст. м. Архітектора Бекетова,
вул. Червонопрапорна, 6
Кав’ярня  «Золотий дукат».

(Просмотров: 2447)

Render time: 0.192 sec