«Жовтий Бурбон» - елітний сорт бразильської кави

11 апреля 2012 года

Золотой дукат

На останньому дегустастаційному тижні у «Золотому дукаті» ви зможете насолодитись відомим сортом кави «Бразилія Жовтий Бурбон».

Brazil Bourbon – один з найкращих бразильських сортів кави. Має чистий, нейтральний, трошки солодко-гіркуватий аромат, з невеликим маслянистим присмаком і легкою кислинкою.

Бразилія – єдина країна серед виробників кави, де існує таке різнобарв’я ґрунтів і кліматичних умов для її вирощування. Відповідно, існує безліч сортів бразильської кави, однак «Жовтий Бурбон» - є найбільш елітним серед них. «Бурбон» походить родом з Ефіопії, звідки він тернистим шляхом через Ємен та острів Бурбон у Французькій Гвіані, потрапив у середині XVIIIстоліття у континентальну Бразилію.

Якщо більшість видів бразильської кави складається зі змішаних та селекційних сортів, то «Жовтий Бурбон» - чистий сорт. Його зерна рівні, однакового розміру, без пошкоджень, мають золотисто-зелений колір, який змінюється при обсмажені на шоколадний. 

Сорт «Жовтого Бурбону» ви зможете продегустувати з 9 по 15 квітня, а з 10:00 до 16:00 філіжанка еспрессо, рістретто, американо – всього по 5 грн!

 

(Просмотров: 2646)

Render time: 0.184 sec