7 «золотих правил» приготування еспрессо.

Золотой дукат

Якщо вам пощастило мати еспрессо-машину вдома чи у себе на роботі, то для правильного приготування кавової порції еспрессо потрібно знати кілька золотих правил. Старший баріста кав’ярні «Золотий дукат» Тарас Кочмарський ділиться своїм багатолітнім стажем у приготуванні свого улюбленого напою:

«Насправді, кількість правил для професійного приготування еспрессо доходить до ста пунктів, але для побутових умов варто засвоїти лише декілька основних:

1. Використовуйте тільки свіже зерно, бажано між 2-15 днями після обсмаження.



2. Завжди робіть свіжий помол для кожної філіжанки еспрессо.

3. Переконайтеся, що кавомолка не сильно гріє кавовий помол, краще, щоб нагрів взагалі був відсутній.

4. Важливо правильно відрегулювати помол, визначаючи його по протоці кави. Як правило, помол для еспрессо не дуже сильний, менше ніж для турки, але для деяких сортів є винятки.



5. Обов'язково прогрівайте чашки перед приготуванням еспрессо, можна використати для цього кип’яток.



6. При трамбуванні кави в холдер, слід рівномірно розподілити тиск по усій поверхні меленої кави.



7. Еспрессо "живий" 10-15 секунд після приготування. Тому - не баріться і відразу насолоджуйтеся своєю порцією божественного напою!»

з повагою, старший баріста 
кав’ярні «Золотий дукат» 
Тарас Кочмарський 

(Просмотров: 2448)

10 лучших японской кухни

  1. Япошка на Ярослава Мудрого (Ресторан)
  2. ЯпонаХата (Суши-бар)
  3. ЯпонаХата (Суши-бар)
  4. Тануки (Ресторан)
  5. СушиЯ® (Суши-бар)
  6. Якитория на Квитки- Основьяненко (Ресторан)
  7. Якитория на Стекляшке (Ресторан)
  8. Якитория в ТРК Украина (Ресторан)
  9. Суши-бар (Суши-бар)
  10. Урамаки  (Суши-бар)
Render time: 0.177 sec